Over IVRA Electronics BV

Hoe begon het allemaal?

IVRA Electronics BV is in 2012 opgericht als het Nederlandse dochterbedrijf van REICH GmbH in Eschenburg, Duitsland. Waarom? REICH wilde graag diversifiëren en zocht naar mogelijkheden om accu’s en acculaders in eigen beheer te houden. Het team van het huidige IVRA Electronics hield zich al bezig met mobiliteitsproducten en zocht naar een partner om te kunnen uitbreiden. De gouden combinatie; en dat is gebleken. 

Producten

Wij richten ons vooral op de revalidatie en caravanmarkt. Onze primaire producten zijn acculaders, accutesters en IoT producten. Met onze producten zorgen we ervoor dat hulpmiddelen als scootermobiels betrouwbaar zijn en de accu langer meegaat.
Naast deze primaire producten ontwikkelen we ook specifieke elektronica oplossingen voor REICH en de caravanmarkt. Voorbeelden hiervan zijn elektronica voor movers en een antislingersysteem.

Productieproces

Al onze producten ontwikkelen en verkopen wij zelf. Alleen het daadwerkelijke productieproces besteden we uit aan partners binnen de EU. Vanuit het distributiecentrum in Duitsland worden de eindproducten uiteindelijk naar de klant geleverd.

Over Reich GmbH

REICH GmbH werd in 1975 opgericht door Walther Reich en Helmuth Bender. REICH begon als een klein bedrijf in de regeltechniek voor verwarmingen in de commerciële sector. Door de jaren heen zijn de werkzaamheden steeds verder uitgebreid. Tegenwoordig is REICH de expert voor complete systemen - voor de voorzieningen voor vers- en afvalwater, de meet- en regeltechniek tot aan de stroomvoorziening en –regeling in caravans.

Link met IVRA Electronics

Op de onderzoeksafdeling van REICH in Hessen staat vooral de ontwikkeling van hardware op het programma. Wat is waarvoor eigenlijk het meest geschikt? Welk materiaal of welke materiaalmix wordt het? Bij IVRA Electronics ligt de focus juist op de elektronica en software. Tezamen zorgen zij ervoor dat je nu nog comfortabeler en veiliger op pad kunt met caravan en camper.

Voor meer informatie over REICH GmbH bezoek hun website.

Over ons